Danish Vibes 2013

Danish vibes
12.12.2013

Der var 120 fremmødte tyske branchefolk og mere end 100 tyske publikummer og danske branchefolk, da Danish Vibes 1.0 for første gang i november åbnede dørene dansk world og jazz.

Forinden selve showcasene med de udvalgte bands; Tako Lako, Mzungu Kichaa, Girls In Airports og Claus Waidtløw Quartet, var der først et networkingsprogram i flere etaper med bl.a. networking over nordisk mad og paneldiskussion med Peter Hvalkof (Roskilde Festivalen / Global), Gunnar Madsen (SPOT/ROSA) og Bjarke Svendsen (Jazz Festivalen/Jazzhouse) i panelet. Herefter spillede elever fra dels det danske musikkonservatorium, dels fra Hamburg Hochschule Für Musik en koncert med solisterne Palle Mikkelborg på trompet og Helen Davies på harpe, som optakt til de fire showcases.
Det bliver spændende at følge de 4 bands i deres videre færd ud i den tyske musikbranche.

Danish Vibes giver danske jazz- og worldbands mulighed for at få en hjælpende hånd til at slå igennem på det tyske marked. Danish Vibes 2.0 er netop nu på trapperne. Denne gang satses der på flere koncerter på festivaler og spillesteder i Tyskland, samt deltagelse på relevante messer og udveksling med tyske bands.
De 4 bands, som skal medvirke i Danish Vibes 2.0 bliver udvalgt af en jury bestående af branchefolk fra den tyske musikindustri.

Følg Danish Vibes og de udvalgte orkestre HER.


18.12.12

Fire bands er nu udvalgt til at deltage i projektet, Danish Vibes i 2013.

Danish Vibes er et eksportprojekt lanceret af World Music Denmark, JazzDanmark og Heartlink management, hvor man har muligheden for at slå igennem på det tyske marked.
Juryen, bestående af branchefolk fra Tyskland, har nu valgt de fire bands, der skal deltage og hermed er Danish Vibes for alvor sat i gang.

De to udvalgte world bands er Tako Lako og Mzungu Kichaa og de to udvalgte jazzbands er Claus Waidtløw Quartet og Girls in Airports.
Hele projektet afsluttes med en showcase for tyske bookingagenter og pladeselskaber i oktober 2013 i Hamborg.

_________________________________________________

Spark døren ind til verdens 3. største musikmarked!

Du har nu mulighed for at komme med i den største satsning på det tyske musikmarked indenfor jazz- og worldscenen, når World Music Denmark, JazzDanmark og Heart-Link Management i december lancerer Danish Vibes, støttet af Statens Kunstråd.
Danish Vibes gennemføres i samarbejde med Tysklands førende bookingagenturer, pladeselskaber, publicister og den tyske radiostation Norddeutscher Rundfunk (NDR).

Alle kan søge – 4 bliver valg af tysk jury
Samlet har 4 danske orkestre mulighed for at deltage. De 4 orkestre udvælges af en tysk jury bestående af branchefolk fra den tyske musikindustri. Juryen vælger orkestrene ud fra et enkelt kriterium: Er der potentiale for et ”break through” på det tyske marked indenfor jazz og world musik?

Den tætte kontakt mellem tyske bookingagenter, publicists og de 4 valgte orkestre er en central del af Danish Vibes der skydes i gang i december 2012 og afsluttes med en showcase i oktober 2013 for bookingagenter og pladeselskaber i Hamborg, Tysklands hovedstad for de kreative industrier.

Krav til ansøgning
Alle jazz- og world musikere i Danmark, der vil bryde igennem i Tyskland, kan indsende deres materiale til bedømmelse af juryen. Ansøgninger skal indeholde:
• en kort biografi
• begrundelse for jeres satsning på det tyske marked
• kort beskrivelse af igangværende udlandsarbejde incl. uddrag af evt. anmeldelser
• link til webside
• pressemateriale, herunder presse billeder
• 3 tracks
• video (om muligt gerne både en live og en musik video)
 Reserver allerede d. 18. december til fælles kick-off møde

Link til ansøgningsskema: http://jazzdanmark.dk/da/tilmelding-danish-vibes-2013
OBS: Ansøgningen skal være på engelsk.

Skræddersyede forløb
Når juryen har valgt de 4 orkestre går arbejdet i gang. Der vil fra start være høje forventninger til orkestrenes egen indsats med opbygning af brancherelationer og publikumsudvikling. Hvert enkelt orkester vil få skræddersyet sit forløb efter behov, for at optimere deres pressemateriale og deres performance mod det tyske marked.

Et forløb kan eksempelvis indeholde:
• Karriereudvikling (coaching, pressekit, pitch teknik, etc.)
• Oversættelse af eksisterende præsentationsmateriale til tysk
• Udarbejdelse af EPK (elektronisk pressekit) til det tyske marked
• Spillejob på en eller flere festivaler i Tyskland
• Deltagelse på Jazz Ahead messen i Bremen i 2013
• SPOT 2013
• Showcase for branchefolk i Hamborg oktober 2013

For at deltage i Danish Vibes og blive bedømt af Tysklands førende branchefolk forventes det, at ansøgernes musikalske udtryk er originalt og på internationalt niveau.

Deadline for ansøgning er den 12. november kl 16.
Alle der har ansøgt får svar senest den 12. december 2012

Link til ansøgningsskema: http://jazzdanmark.dk/da/tilmelding-danish-vibes-2013

En investering i din internationale karriere
Danish Vibes er en fælles investering fra Statens Kunstråd, World Music Denmark og JazzDanmark for at give 4 orkestre et afsæt, der rykker på verdens tredje største musikmarked. Alle økonomiske midler er afsat til at skabe den størst mulige synlighed for de 4 valgte orkestre i tyske medier, samt invitere bookingagenter og pladeselskaber til Hamborg for den afsluttende showcase. Du forventes derfor selv at investere din tid og du kan ikke forvente betaling for showcase og festivaler.

Spørgsmål
Har du spørgsmål i forbindelse med ansøgningen er du velkommen til at henvende dig til:
Loa Opstrup: lo@worldmusic.dk tlf: 3324 4017
Lars Meiling: lm@jazzdanmark.dk tlf: 3345 4307

Aktiviteterne i forbindelse med Danish Vibes foregår i perioden januar 2013 til november 2013.