Tre hurtige til The SexicanSå er det i denne uge, at Copenhagen World Music Festival 2014 løber af stablen i Region Hovedstaden. Fra den 3. – 7. september kan man opleve en lang række acts fra hele verden. Et af dem er danske The Sexican, som World Music Denmark har stillet tre hurtige spørgsmål.

Hvor i verden kommer jeres musikalske inspiration fra?
Vores musik er én stor gryde af forskellige inspirationer. Mariachi-trompeten fra Mexico, tonaliteten fra Balkan samt Gipsy Swing akkorder fra ‘Django’-traditionen er nogle af dem.

Hvad er fascinerende ved disse landes musiktraditioner?
Energi er kodeordet i alle inspirationskilderne nævnt. Musik der er blevet til på trods og typisk fra små kår. Der er en nerve i det, der ikke kan forfalskes, og også noget både teatralsk og en kultur, der følger med hver stilart.

Hvad er jeres bedste festivalkoncertoplevelse?
På vores seneste tour har vi spillet på nogle gigantiske festivaler som Sziget [HU] og Vive Latino [MX] på stadion i Mexico City og det er jo en speciel oplevelse, at prøve den allerøverste hylde. Men alligevel er det nok noget andet der gør indtryk på os. Vi husker specielt Barramericano i Guadalajara på vores første Mexico tour i 2012 og hjemlige Himmelstorm Festival i 2013 hvor det hele bogstavelig talt gik i spontan kædedans og kollektiv ekstase – sådan noget glemmer man aldrig…

The Sexican spiller lørdag den 6. september på Rust klokken 22:00 med Trypical Cumbia som support.