Det turkise telt byder på ambitiøst musikprogramFor sjette år i træk åbner Det turkise telt op for verdensmusik fra ind- og udland i den tyrkisk-inspirerede café og lounge under Aarhus Festuge, som i år løber fra 28. august – 6. september. I hjertet af byen, omringet af prominente kulturinstitutioner, tilføjer Det turkise telt et skævt udtryk, der balancerer på grænsen mellem det traditionelle og moderne, til Festugen. Her kan der nydes te i smaltaljede glas, smages på verden gennem kulinariske oplevelser og ryges en næsten obligatorisk vandpibe – men musikken er i højsædet.

Det turkise telt har sammensat et ambitiøst musikprogram til årets Festuge-deltagere. Man kan blandt andet glæde sig til følgende bands og artister:

Zar-ensemblet Mazaher fra Egypten er ét af de få, der stadig holder denne musiktradition i live. Zar er et healingritual, hvor polyrytmiske trommefigurer og dans er centrale elementer, og der kan garanteres en fortryllende oplevelse og musikalsk trancetilstand, når det kvindedominerede ensemble indtager scenen fredag d. 4. september kl. 19.00.

The KutiMangoes fra København, som af og til suppleres af vokalist Patrick Kabré fra Burkina Faso, vandt sidste år prisen for Årets Bedste World Album ved Danish Music Awards – World, og er kendte for deres medrivende liveshows og deres fusion af afrobeat, jazz, soul og blues. The KutiMangoes spiller op til dans lørdag d. 5. september kl. 22.00.

’Tarab’ er arabisk og beskriver den ekstase, der opstår, når musik og følelser smelter sammen, og det er præcis, hvad Tarabband gør: med irakisk-egyptiske Nadin og hendes karismatiske vokal i front kombinerer bandet flamenco, sufisme, jazz og folk og tager publikum med på en rejse fra Bagdad til Kairo, og fra Paris til Malmö, hvor bandet opstod, med det formål at nedbryde grænser mellem mennesker og lande. Tarabband spiller fredag d. 4. september kl. 22.00.

Læs mere om Det turkise telt og se hele programmet HER.