Travelling Tribes og Patchanka – SPOT Festival 1.-2. maj 2015

Af Mette Kjær-Andersen

Travelling Tribes: En magisk rejse i et psykedelisk univers

Det var noget af en musikalsk oplevelse, da Travelling Tribes udførte en intimkoncert på Caféscenen i Musikhuset

Travelling Tribes Spot

WMDlogo13grønWMDlogo13grønWMDlogo13grønWMDlogo13grønWMDlogo13gråWMDlogo13grå

Medlemmerne af Travelling Tribes er ikke kun musikalsk begavede; de formår også at skabe en drømmende stemning. Deres alternative rock med mellemøstlige toner kan få enhver til at rejse med i det unikke univers, de formår at bringe til livs.

Det er fuldt forståeligt, at den fire mand store gruppe, der med cello, funky guitar-riffs, sublime effekter på klaveret og noget, der muligvis kunne være tibetanske klokker på trommesættet, vandt Danish Music Awards World for bedste komponist tilbage i 2013.

Det er nok ikke sidste gang, de løber afsted med en af de prestigefyldte awards for deres drømmende musikalske univers.  Med deres harmoniske, flerstemmige sang og musikalske charme er det bestemt ikke sidste gang, jeg lægger ører til Travelling Tribes. Og ja, jeg råder også andre til at gøre det samme.

Det er bestemt ikke kedeligt at lytte til Travelling Tribes’ kunstneriske udfoldelser – vi har at gøre med nogle musikalske mennesker, der kan deres kram.

Jeg giver en high five og fire stjerner til Travelling Tribes for en intim koncert, der nåede langt ud over scenekanten.

Patchanka: En fest uden lige

Patchanka er en cocktail af musik fra hele verden, som man bare ikke kan få nok af. En cocktail der er så mind-blowing, at den kan få enhver til at smide hæmningerne og bevæge fødderne

P Spot

WMDlogo13grønWMDlogo13grønWMDlogo13grønWMDlogo13grønWMDlogo13gråWMDlogo13grå

Det kan være en stor udfordring at spille kl. 15.45 en lørdag eftermiddag. Det kan være et hårdt publikum, og Patchanka er helt sikkert et band, der skal lukke festen. Men selv om der var et mindre fremmøde i den enorme koncertsal på Scandinavian Congress Centers, så tog det ikke modet fra Patchanka. Der gik ikke to takter, førend der blev hoppet rundt på scenen og skabt en fest uden lige. De festlige toner vakte opmærksomhed, for efter det første nummer begyndte der at strømme mennesker ind i salen, og der gik ikke længe, inden den store menneskemængde dansede rundt til Patchankas ubeskriveligt festlige musik.

Det er ikke for sjov, at Patchanka løb afsted med ”Bedst Live Act” til Danish Music Awards World i 2014. Patchanka er et af de bands, der virkelig forstår, hvordan man interagerer med publikum. Konstant fløj den energiske forsangerinde, Maria Le Berg ud over scenekanten og fik folk til at synge – eller nærmere råbe – med på lyriske ord. For hvis der er én ting, Patchanka er god til, så er det virkelig at skrive musik, som man kan synge med på, om man forstår det eller ej – det er nemlig ikke alt, der foregår på engelsk.

Selvom det seks mand store band er kendt for sin festlige og musikalske musik, viste de deres store overskud og ekstreme professionelle side, da de i et helt nummer måtte undvære lyden af bassen. Her vil jeg smide lydmandskortet, da det ikke kun skete for Patchanka, men også for flere af de andre bands, der spillede på netop denne scene. Trods denne lille fejl er det bestemt ikke sidste gang, jeg hører Patchanka live.

Har du ikke fået muligheden for at opleve dette energiske og helt igennem musikalske band, så vær ikke fortvivlet. Patchanka brygger nemlig på noget nyt, så du får helt sikkert mulighed for at opleve dem igen.

Patchanka får et dance move og fire stjerner af mig.