Worldguide til festivalerFestivalsæsonen er startet…

Solens stråler varmer Danmark op, sommeren over os og det samme er årets festivaler. Igen i år er der mulighed for at fange nogle stærke worldnavne rundt om på de danske scener. Nedenfor er listet bud på festivaler, hvor der vil være World. Listen opdateres løbende.

Aalborg Karneval 16. -24. maj
Nordeuropas største karneval med parader for alle aldre! Her er rig mulighed for at svinge sambarumpen alle dage. Flere world acts kigger forbi, f.eks. Klumpen & Raske Penge. Den store stjerneparade, med overvældendesambamusik, løber af stablen i indre Aalborg den 24. maj.

Jelling Festival 28. – 31. maj
Jelling Festival præsenterer et pænt udvalg af dansk dancehall, når det er bedst. Fest med Von dü, Shaka Loveless, Klumben & Raske Penge og TopGunn.

Distortion 4. – 8. juni
Når Distortion indtager København, er der rig mulighed for at svinge hofterne og få gang i bas-armen til et væld af gadefester og afterparties på byens klubber. Programmet tager udgangspunkt i alskens genrer, der kan kategoriseres som dansemusik. I løbet af de fem dage, festivalen varer, kan man bl.a. opleve Copia Doble Systema, Sky Juice Sound, Pharhar og Cancho & Mighty Mala.

CPH Reggae Festival 13. – 15. juni
I Nørrebrohallen afholdes festival med et hav af reggae og dancehall. Festivalen har haft vokseværk, og det har programmet også, derfor kan man opleve nationale såvel som internationale kunstnere, f.eks. danske Wafande og den jamaicanske reggaesanger Chris Martin.

Couleur Café 22. juni
I Nørrebrohallen og på den røde plads afholdes en endagsfestival med afrikansk musik fra hele Norden. Festivalen præsenterer bl.a. inderlig musik med den dygtige bassist, sanger og komponist Moussa Diallo (MLI) og glad, dansabel musik med trommeslager, sanger og komponist Dulla Mnanga (TAN).

Roskilde Festival 29. juni – 6. juli
Årets Roskilde Festival byder på en bred vifte af world – programmet byder på ikke mindre end 24 koncerter med world eller world-crossover. Flere legendariske bands fra Afrika pryder festivalen, og det kan ses som et resultat af det boom, afrikansk musik oplever i den vestlige verden i disse år.
Man kan bl.a. opleve: Cüneyt Sepetçi & Orchestra Dolapdere (TR), La Chiva Gantiva (CO), Las Ambassadeurs feat. Salif Keita, Amadou Bagayoko and Cheick Tidiane Seck (ML), Balkan Khans (BG), Dengue Dengue Dengue! (PE), Manu Chao La Ventura (FR), Omar Souleymand (SY) og Ibibio Sound Machine (UK/NG).

Copenhagen Jazz Festival 4. – 13. juli
Igen i år forvandles København til et ti dages organiseret sammensurium af jazz i alle dens afskygninger, som skydes i gang den første fredag i juli. Musikken spiller overalt på byens spillesteder, caféer, museer, værtshuse og torve og i koncertsale, teatre og parker.Der er både danske og internationale worldacts på programmet. Bl.a. kan man fange Fastpoholmen på Ingolfs Kaffebar den 4/7, Tranquebar i Torvehallerne den 6/7, Alain Apaloo Trio på Balders Plads og Moussa Diallo Quintet i Huset-KBH den 9/7 og Afenginn i Prøvehallen den 12/7.

Islandsbrygge Reggaefestival 19. juli 
København er fuld af reggae denne sommer, og den 19. juli er det på Islands Brygge, det sker. Indtil videre er der offentliggjort 1/5 live-acts, Dean Thompson, og DJ’s i form af Youngblood Sound, J.J. Wild, Universal Soundsystem m.fl. Musikken spiller fra klokken 14.

Himmelstorm Festival (Hundested, Torup) 25. – 27. juli
Er man i det Nordsjællandske, kan man nyde et par dages festival ude på heden med hele familien. På world-fronten optræder blandt andet:Fastpoholmen(DK/SE)Klumben & Raske Penge,Trypical Cumbia Mista.

Danmarks Grimmeste Festival 30. juli – 2. august
På årets udgave af Danmarks Grimmeste Festival på Grimhøjgaard i Århus, Brabrand  kan man opleve Analogik, Danmarks nye reggaetonduo Camilo & Grande, balkanbeats fra Gypsy Hill (UK) og Kaka & Pharfar.

Dansehallerne Pasteursvej 20 1799 København V 1. august kl. 11.30 – 15.05
Monsieur Doumani – den cypriotiske gruppe, der har taget ‘World Music’ scene med storm i de sidste par år med deres groovy blues-gengivelser af cypriotisk folkemusik. Umiddelbart efter deres liveoptræden følger en dansefest med DJ Koulla P. Katsikoronou.

Det turkise telt (Århus Festuge) 30. august – 7. september
Bag Domkirken i Århus finder man Mathilde Fibigers Have vil der blive spillet tyrkisk, balkan og mellemøstlig musik. Teltet tager udgangspunkt i den tyrkiste kultur i samarbejde med spillestederne REAL og RADAR, og danner rammen om forskellige lokale worldmusikere.

Copenhagen World Music Festival 3. – 7. september
Efteråret skydes i gang med musik fra alle verdens hjørner, når Copenhagen World Music Festival indtager hovedstadsregionen. Festivalen leverer både gratis- og betalingsarrangementer af topkvalitet spredt udover hele København, Frederiksberg og desuden Søborg, Ishøj og Hillerød. Oplev bl.a. Sekou Kouyate fra Guinea og indiske Debalina til åbningsarrangementet på Nytorv. Se hele programmet her.