DMA WORLD 2016LYDEN AF FREMTIDEN MED FØDDERNE PLANTET LANGT NEDE I RØDDERNE: ÅRETS STØRSTE FEJRING AF DEN DANSKE WORLDSCENE ER LIGE OM HJØRNET

Mainstream og ‘muld’ indtager P8 Jazz og Jazzhouse
Kuldegysninger og danserelaterede svedeture er ofte konsekvensen af et møde med et orkester fra den danske worldscene, som indeholder alt fra urban reggae/dancehall og pumpende afropop til forførende salsa og vibrerende cumbia/elektro-crossover. Musikken går lige i hjertet – og pulsen – på publikum ved på samme tid at stikke langt ned i rødderne og have følere ude i fremtiden.
I år er det missionen at bringe både kuldegysninger og danselyst direkte ind i folks stuer! DMA World er derfor gået sammen med P8, som sender optaktsprogrammer hele ugen op til DMA World og får vinderne i studiet efterfølgende.

Ellie Jokar styrer slagets gang
Den kvindelige rapper og skuespiller Ellie Jokar, kendt fra bl.a. DRs satireprogram ‘Det slører stadig’, vil som konferencier guide publikum igennem uddelingerne af de eftertragtede statuetter i kategorierne: ’Årets Danske World Album’, ’Årets Danske World Track’, ’Årets Danske World Komponist’, ’Årets Danske World Spillested’ og ’Årets Danske World Livenavn’.

dma-bjaelke-2016

Intet show uden livemusik
I år kan man bl.a. opleve et unikt og grænsebrydende møde mellem vestafrikansk koraspil og sprælsk jazz fra Dawda Jobarteh og Stefan Pasborgs spritnye duo-konstellation. Herudover byder årets DMA World på Junglelyd – et nyt dansk orkester, der med akustiske instrumenter, remixing og sampling fører lytteren dybt ind i den sydamerikanske jungle fra et nordisk perspektiv, samt en moderne og urbant klingende opdatering af den traditionsrige balkanmusik i form af sidste års livepris-vinder Bjonko, der foruden sit liveband har rapperne Klamfyr (Suspekt) og Jooks med sig. Sidst men absolut ikke mindst DJ-duoen Ladybox, der har spillet i store dele af verden fra Brasilien og New York til Shanghai og Kairo, og som har lavet DJ-workshops og skoler i flygtningelejre, hvilket musikalsk kommer til udtryk i deres brede forkærlighed for mange forskellige world-stilarter.
De spektakulære visuelle kunstnere fra Obscura Vertigo vil sørge for at publikum også får en visuel oplevelse af den danske worldscene.

Begrænset antal billetter
Et begrænset antal billetter er sat til salg, og de kan købes her.

Tid & sted
Søndag d. 4/12 2016 kl. 20.00
Jazzhouse, København
19.00-20.00: Velkomstreception – bobler og DJ’s