4 Danske orkestre vækker begejstring hos tysk juryOrkestrene Afenginn, Live Foyn Friis, IKI og Rocqawali klarede sig igennem nåleøjet hos den tyske jury og bliver repræsentanter for den danske Jazz og World scene i årets udgave af Danish Vibes i Tyskland.

Igen i år oplevede Jazz Danmark og World Music Denmark stor interesse for deres tyske eksportprojekt Danish Vibes. Med en jury bestående af tyske koncertpromotors, booking agenturer, PR agenter og pladeselskaber er 4 orkestre nu udvalgt. Jazz Danmarks Lars Meiling udtaler:

”Vi kan virkelig mærke, at de danske musikere gerne vil ind på det tyske marked. At juryen har valgt 2 jazzbands, der har kvinder i front, siger også noget om, hvad der er efterspørgsel for på jazzscenen i Tyskland”.

Tidligere deltagere af Danish Vibes er Girls In Airports, Tako Lako, Claus Waidtløw Quartet og Mzungu Kichaa. Orkestrene har, efter deres optræden for 120 branchefolk på Danish Vibes Showcase i Hamborg, enten landet en samarbejdspartner eller er i dialog med interesserede partnere. Det vidner om, at Jazz Danmark og World Music Denmark netop med Danish Vibes har fundet opskriften på at kunne skabe udgangspunktet for en vedvarende karriere på det tyske marked:

”De medvirkende i Danish Vibes 1.0 har alle fået nye og vigtige samarbejder op at stå med tyske branchefolk og har fået lagt en klar strategi og handlingsplan for hvordan de vil fortsætte deres karriereudvikling i Tyskland fremadrettet. Herudover har Danish Vibes allerede været med til at skabe et stærkere bånd mellem danske og tyske musikere og branchefolk, så vi er glade og tilfredse med resultaterne af første runde af Danish Vibes” siger Loa Opstrup fra World Music Denmark.

Danish Vibes er dansk musikeksport af jazz og world musik, der gennem samarbejdet med branchefolk på verdens tredjestørste musikmarked, Tyskland, ønsker at skabe et grundlag for udvalgte orkestre til at få et gennembrud på den tyske scene.