Alo Wala – leverandører af lys“Lys-leverandør”. Sådan kan bandnavnet Alo Wala – som stammer fra sangerinden Shivanis efternavn Ahlowalia – oversættes fra bengali til dansk, og det er netop sådan, bandet betragter sig selv; som leverandører af lys og optimisme.

”Først og fremmest ønsker vi at få folk til at danse. Derudover prøver vi med vores musik i høj grad at tilskynde folk til at leve med et optimistisk og lyst udgangspunkt,” siger Shivani Ahlowalia.

Momentum

Den Chicago-fødte sangerinde har været vidt omkring i verden både før og efter, hun som studerende i Danmark mødte norske Åsmund Kverneland aka Copyflex, da han dj’ede på en club. Det blev begyndelsen på Alo Wala, der dog først så dagens lys som band, efter Shivani havde været en tur forbi Guinea Bissau i Vestafrika. Her grundlagde hun en NGO, der skulle støtte rappere i at udvikle deres stemmer og bruge musikken til at skabe social forandring.

Tvunget ud af Guinea Bissau på grund af de politiske omstændigheder i landet vendte hun tilbage til København og genoptog kontakten med Åsmund. Sammen begyndte de at skabe den musik, som senere har givet genklang verden over. I løbet af det sidste halve år har bandet haft showcases på Tallinn Music Week i Estland, The Great Escape i England og MIDEM i Frankrig, og til efteråret går turen så til WOMEX, hvor bandet skal spille en officiel showcase.

Foruden Shivani og Åsmund består Alo Wala i dag af Julius Sylvest og visual-skaberen VJ Mad Es. Hør Alo Walas nyeste musik HER og se musikvideoen til det populære nummer “Cityboy” ved at klikke på billedet nedenunder.

Ciity_Boy_video

En platform for glæde

Verden er vild med Alo Wala, og kærligheden er gengældt. Det fremgår tydeligt, når man spørger Shivani Ahlowalia om, hvor hun får sin inspiration fra.

“Vores planet og dens indbyggere er min primære inspirationskilde. Musikalsk set er jeg inspireret af 90’ernes popkultur, hiphop, R&B, basmusik, Juke, reggae, dancehall og indisk kultur fra Bollywood til klassiske ragas. Derudover har min tid i Vestafrika – befolkningens attitude og den overflod af musik, der findes der – virkelig motiveret mig,” fortæller sangerinden, der fremhæver kunstnere som Nusrat Fateh Ali Khan, Michael Jackson og Bob Marley som nogle, der især har rørt og påvirket hende.

At verden har taget godt imod Alo Wala er dog ikke den eneste årsag til bandets succes. Ahlowalia fremhæver, at også bookere, managere og festivaler, som fra starten har støttet op om bandet, har haft stor betydning for, at det er lykkedes Alo Wala at slå igennem. Og så tror hun i øvrigt, det handler om glæde:

“Vores lyd er glad. Jeg tror, vi er kommet til et punkt, hvor folk har brug for at slippe tøjlerne og være glade, og det er Alo Wala en perfekt platform for.”

Også bandets navn kan – en smule ufrivilligt – vække glæde; på hindi betyder “Aloo” kartoffel, så Alo Walas indiske publikum misforstår ofte navnet som “Kartoffel-person”, hvilket ifølge Shivani er anledning til mange grin, når bandet optræder på de kanter.