Folkemødet

Folkemødet på Bornholm 2013

06.06.2013

KAN VI NØJES MED 6 MUSIKERE PÅ DE RYTMISKE SCENER ?

Musikalsk eksperiment under Folkemødet på Bornholm sætter fokus på større orkestres vilkår i Danmark

another world
World Music Denmark står for et unikt, debatskabende musikalsk eksperiment når medlemmer fra The Eclectic Moniker og musikjournalisten Per Wium diskuterer de større rytmiske orkestres bidrag til dansk kulturliv (orkestre på mere end 6 medlemmer).  Forinden debatten vil publikum konkret få en konkret oplevelse på forskellen mellem en trio og et 10-mandsorkester.

World Music Denmark (WMD) har igennem de seneste år måtte konstatere, at der er stadigt færre orkestre på mere end 6 medlemmer på de danske musikscener, ikke mindst på worldområdet. WMD ser denne tendens i sammenhæng med de store økonomiske udfordringer, som spillestederne står med i dag, som gør, at de ofte er nødsaget til at fravælge at booke større orkestre, da de er dyrere at præsentere end små orkestre.
Upload World Music Denmarks rapport om de større orkestre vilkår (PDF fil) – KLIK HER

“De store orkestre i dansk musik er vigtige, fordi de repræsenterer et forsvindende mindretal af bands der rent faktisk “spiller” deres musik, og ikke har en masse forudindspillede ting liggende på deres backtrack. Det er bare en anden og langt oftest 100 gange mere interessant oplevelse at høre rigtige musikere spille på rigtige instrumenter.”  – Frederik Vedersøe, The Eclectic Moniker

I spidsen for det musikalske indslag står det anerkendte nordiske world orkester Dánjal, som er kendt for at kombinere klezmer, balkan, folk og rock, og som i dagens anledning vil udføre et musikalsk eksperiment ved at spille det samme stykke musik, først som trio og siden med et 10 mands stort orkester.  Selvom begge opførsler uden tvivl vil fremstå professionelle og musikalske, vil de give publikum en meget forskellig musikalsk oplevelse – som til sammen beriger publikum og udfordrer deres ører på forskellig vis.

Eksperimentet og WMD´s debatoplæg finder sted i Kulturens Telt i Allinge Havn, fra kl 17:30  til 18:15 den 13 Juni, og afsluttes med en minikoncert fra Dánjal.