Fra dvale til hollandsk hypeDanske Patchanka var i vildrede, da de kom med i World Music Denmarks konsulentordning i 2010, men fandt hinanden igen og vejen til en ny hollandsk hype.

Mange bands oplever efter en årrække sammen en vis udmatning. Musikbranchen er en hård nød at knække, og selvom man kan opleve mange succeser på vejen, kræver det, at være musiker, oftest en vedholdende kamp for at bevise sit værd.
Tilbage i 2010 nåede Patchanka dette punkt, dels af udmatning, dels af tvivl omkring hvilken vej vinden skulle blæse for bandet i fremtiden, tilbage i 2010 og henvendte sig til World Music Denmark for at få lidt sparring.
Det blev starten på en række karriererådgivningsmøder, hvor bandet lagde alle kort på bordet overfor hinanden.
Under møderne blev det hurtigt tydeligt, at bandmedlemmerne bestemt ikke var færdige med hinanden. Herefter gik det stærkt og førte bl.a. til at bandet for seks måneder siden skrev international pladekontrakt med det uafhængige, hollandske pladeselskab Suburban Records efterfulgt af en turné på store hollandske festivaler; senest Lowlands Festival med mere end 55.000 deltagere, som er noget af det største der er sket i bandets karriere.

Læs mere om World Music Denmarks tilskudsordninger HER.