The KutiMangoes har hele verden som hjemmebaneThe KutiMangoes har lige fra begyndelsen af deres musikalske løbebane satset på et internationalt musikmarked, og det har vist sig at være en god idé. Selvom bandet blot har eksisteret siden 2012, er de allerede nået ud til et stort publikum over hele verden.

En årsag til dette kan være valget af pladeselskab, et valg der netop er truffet ud fra et ønske om at få musikken vidt omkring:

”Vi havde hørt utrolig meget godt om Tramp Records og vidste, at deres profil ville passe til vores musik. Samtidig har vi fra start ønsket, at både vores musik og karriere skulle være så international som muligt. Derfor var et internationalt funderet label meget mere oplagt for os end et dansk,” forklarer Gustav Rasmussen fra bandet.

Det tyske Tramp Records’ udgivelser har et stort internationalt publikum, som blandt andet tæller radiofolk, DJ’s og magasiner. Denne internationale rækkevide har været altafgørende for KutiMangoes succes med at ramme en subkultur af afromusik-interesserede lyttere i hele verden. Lige fra New Zealand til Østrig, hvor bandet endnu ikke har spillet, har de nydt stor opmærksomhed, hvilket ifølge bandet selv i høj grad er pladeselskabets fortjeneste:

”Tramp Records har uden tvivl været døråbner i forskellige sammenhænge og har gjort, at musikken er blevet hørt af mange mennesker,” forklarer Gustav Rasmussen, som dog understreger, at selskabet ikke booker jobs til bands. KutiMangoes’ succes på livescenerne rundt omkring i verden er derfor resultatet af et effektivt parløb, hvor Tramp har stået for en blåstempling af bandet, hvilket har øget deres omtale og gjort det lettere dels at blive booket, dels at finde en booker i udlandet.

I skrivende stund er KutiMangoes i fuld gang med at turnere Europa og omegn tyndt. Bandet befinder sig pt. i Israel for at spille deres musik sammen med et israelsk bigband, og i den forgangne uge trak de fulde huse til samtlige koncerter i Tyskland, hvor publikum er vilde med bandets afro-jazzede toner:

”Vi er helt overvældede over, hvor mange mennesker der kommer til vores koncerter i Tyskland, og vi har solgt så mange cd’er og især vinyler som aldrig før. Specielt i Kiel. Her solgte vi nærmest musik til alle fremmødte, og efter koncerten blev vi inviteret med på en fantastisk traditionel tysk restaurant, hvor der var schnitzel, pfeffersteak og snaps i lange baner,” lyder det begejstret fra Gustav Rasmussen.

Tjek KutiMangoes ud på Facebook hvor der løbende orienteres om koncerter mv.