Lyt til Afrika på P1‘Afrikanske Stemmer’ med Louise Winfeld-Høeberg formidler hverdagen i det moderne Afrika hver lørdag på P1

Den 24. oktober gik P1 for første gang i luften med programmet Afrikanske Stemmer; programmet, som har til formål at tegne og formidle et mere nuanceret billede af det afrikanske kontinent, end det, vi typisk ser i nyhedsstrømmen. Programmet vil gøre op med den journalistik, der ensidigt fokuserer på sult og sygdom, da det er langt fra alt, hvad Afrika er.

Afrika er andet end fattigdom og korruption, og vi vil gerne fortælle de mere nuancerede historier fra kulturen og hverdagen på det store kontinent,” siger P1 redaktør Hanne Barslund.

Programmets vært, Louise Winfeld-Høeberg (billedet), har i sit virke som udenlandsjournalist beskæftiget sig indgående med Afrika, og vil sammen med sine gæster gøre lytteren klogere på hverdagen i det moderne Afrika hver lørdag klokken 15. Det handler om alt fra fletningemode til science fiction, når afrikansk kultur, samfundsforhold, livsstil og politik sættes under lup. I program 2 fortæller danske Espen Sørensen, bedre kendt som Mzungu Kichaa, der synger på swahili og bor i Østafrika, om den østafrikanske musikscene.

Programmet er desuden pendant til kanalens program om Mellemøsten, Arabiske Stemmer, og skal sætte yderligere fokus på mangfoldigheden i fortællingen om verden.

P1, hver lørdag kl. 15 – lyt HER.