Musik uden grænsekontrol med Jan Sneum
Vol. 2 Feat. Stefan Pasborg & Eliel LazoHvad kan vi lære om os selv og den musik, vi lytter til, ved at træde ud af vores normale forståelsesramme og lader os inspirere af den måde, musik spilles, tænkes, bruges og opfattes i andre dele af verden? Det spørgsmål stiller Rytmisk Center og World Music Denmark under overskriften “Musik Uden Grænsekontrol” ved det andet af to arrangementer i København.

Musik uden grænsekontrol vol. 2
Onsdag d. 8. juni kl. 20
Cafe Luna @ Rytmisk Center
Vesterbrogade 107E, 1920 KBH V

Når vi ser, eller rettere lytter, ud i verden, gør vi det med de ører, vi er vant til at lytte med. Ofte tager vi vores egen måde at forstå musik på for givet – og det er begrænsende. Andre kulturer og folkefærd har andre måder at opfatte musik på og det er dem, vi gerne vil lære noget af!

Tag med Jan Sneum på en opdagelsesrejse ud i musikkens verden og lær at lytte til med helt nye ører. 

-o0o-

Musikjournalist og radiovært Jan Sneum, der bl.a. er kendt for “Sneums Garage” på P6 BEAT, har i mange år været en central skikkelse i dansk musik, som han har præget med sin musikalske nysgerrighed og store kærlighed til musikkens yderområder. 

Med på den anden rejse d. 8. juni tager han Stefan Pasborg og og Eliel Lazo, der begge er perkussionister,  men kommer fra vidt forskellige musiktraditioner. 

Eliel Lazo er født og opvokset på Cuba og hans spillestil tager afsæt i den Cubanske musiktradition. Han har studeret på Oscar Valdes’ school of percussion og allerede som 19-årig vandt han den prestigefulde Percuba International Percussion Prize. Han er i dag en af Cubas bedste perkussionister og har valgt at slå sig ned i Danmark. Eliel har spillet med store internationale navne som Herbie Hancock, Chucho Valdes, Wayne Shorter, Oscar Valdes og mange flere.

Stefan Pasborg er en prisbelønnet dansk trommeslager og orkesterleder, der i sine mange projekter bevæger sig både i og udenfor jazz. Hans spillestil er innovativ og nysgerrig og har ofte et globalt udblik. Senest har han udgivet albummet “Dawda Jobarteh / Stefan Pasborg Duo” sammen med kora-spilleren Dawda Jobarteh. Derudover er han kendt fra bands som Ibrahim Electric og Firebirds og er grundlægger af pladeselskabet og musikkollektivet ILK.

Tag med på opdagelsesrejse ud i musikkens verden og lær at lytte til den med helt nye ører

Tid og sted

Onsdag d. 8. juni kl. 20.00-22.00 – Rytmisk Center, Vesterbrogade 107E, 1620 København V

Logoer