Musik uden grænsekontrol med Jan Sneum
Vol. 1 Feat. DíSA & Orhan ÖzgurHvad kan vi lære om os selv og den musik, vi lytter til, ved at træde ud af vores normale forståelsesramme og lade os inspirere af den måde, musik spilles, tænkes, bruges og opfattes i andre dele af verden? Det spørgsmål stiller Rytmisk Center og World Music Denmark under overskriften “Musik Uden Grænsekontrol” ved foreløbigt to arrangementer i København. 

Musik uden grænsekontrol vol. 1
Onsdag d. 18. maj kl. 20
Cafe Luna @ Rytmisk Center
Vesterbrogade 107E, 1920 KBH V

Når vi ser, eller rettere lytter, ud i verden, gør vi det med de ører, vi er vant til at lytte med. Ofte tager vi vores egen måde at forstå musik på for givet – og det er begrænsende. Andre kulturer og folkefærd har andre måder at opfatte musik på og det er dem, vi gerne vil lære noget af!

Tag med Jan Sneum på en opdagelsesrejse ud i musikkens verden og lær at lytte til med helt nye ører. 

-o0o-

Musikjournalist og radiovært Jan Sneum, der bl.a. er kendt for “Sneums Garage” på P6 BEAT, har i mange år været en central skikkelse i dansk musik, som han har præget med sin musikalske nysgerrighed og store kærlighed til musikkens yderområder. 

Med på den første rejse d. 18. maj tager han sanger og sangskriver DíSA og Orhan Özgür Turan fra bandet Hudna.

DíSA har sine rødder i den islandske hovedstad Reykjavik. Med inspiration fra den vilde skandinaviske natur og hendes karakteristiske vokal udfordrer og udvider hun grænserne for moderne popmusik.

Orhan Özgur Turan spiller på det unikke strengeinstrument bağlama/Oud, der har sit afsæt i den tyrkiske folkemusik. Orhan er med til at skabe musikken i det tværkulturelle band Hudna, der arbejder med fornyelse og traditioner i musikken. I 2014 modtog Hudna en Danish Music Awards World for deres debutalbum, har spillet på Roskilde Festival og kunne for nyligt opleves på SPOT Festival. 

Tid og sted

Onsdag d. 18. maj kl. 20.00-22.00 – Rytmisk Center, Vesterbrogade 107E, 1620 København V

 

RSVP @ Facebook

Vol 2.

I det andet arrangement i rækken, der finder sted d. 8. juni, tager Jan Sneum os med på en rejse ud i percussion-instrumenternes univers. Denne gang sammen med Stefan Pasborg og Eliel Lazo, der begge er kendte for deres unikke tilgang til trommespillet.

Mere info følger.

Logoer