DMA WORLD 2015 – OG VINDERNE ER. . .Søndag aften den 22/11 stod i verdensmusikkens tegn, da årets udgave af Danish Music Awards World løb af stablen på Jazzhouse i København. Nominerede og optrædende musikere, musikbranchen og publikum skabte sammen en forrygende prisfest spækket med indbydende toner, bobler og rød løber.

P6 Beat-vært og musikentusiast Carsten Holm styrede sammen med Radio24syvs Iben Maria Zeuthen slagets gang og fik på bedste vis ledt publikum igennem aftenens fem prisoverrækkelser og liveoptrædener. I år var fokus på den stigende tendens til at mixe traditionelle genrer og skabe nye. De musikalske indslag bestod af nævenyttig afro-surf fra aftenens husorkester HÉRÖ, en cocktail af psykedelisk lo-fi og musikalske ingredienser fra alle verdenshjørner fra Travelling Tribes, samt Mambe & Danochilango, der fik publikum til at vugge til deres genreeklektiske blanding af roots reggae, dancehall og cumbia. DJ Copyflex sluttede på energisk vis aftenen af med en omgang medrivende tropical bass sammen med special guest TwerkQueen Louise.

World Music Denmark ønsker vinderne tillykke og siger tak for en fantastisk aften på Jazzhouse til alle, der deltog i årets fejring af den stadigt voksende worldscene i Danmark!

VINDERNE I 2015

ÅRETS DANSKE WORLD TRACK: THE KUTIMANGOES – ’WALKING MAN’ (TRAMP RECORDS)
”Smuk og organisk! Walking Man syder og bobler”

ÅRETS DANSKE WORLD KOMPONIST: TRAVELLING TRIBES – ’ARTIFICIAL MOONLIGHTS’ (ILK MUSIC)
”Drømmende univers med stor idérigdom og ubehersket trang til at gå egne veje med musikken”

ÅRETS DANSKE WORLD ALBUM: RUNE THORSTEINSSON – ‘GLOBAL COMPOSITIONS’ (DIGIDI)
“Sammenhængende og elegant! Global Compositions er spraglet, nysgerrigt og aldeles underholdende”

ÅRETS DANSKE WORLD LIVENAVN: BJONKO
Bjonko og hans band skaber altid en fest med energifyldt performance og smittende livsglæde”

ÅRETS DANSKE WORLD SPILLESTED: DET TURKISE TELT
”Det er boblende og upcoming, programmet er alsidigt, og der er plads til alle – stemningen er fantastisk”