SARAS VEJ TIL DANSK MELODI GRAND PRIX 2015Sara Sukurani har i mange år sunget og lavet Bollywood-inspireret musik i Danmark, da hun har rødder i Sri Lanka, hvor filmgenren er meget populær. I 2011 var hun nomineret til Danish Music Awards World i kategorien Årets Danske World Track med sangen ‘Bodi Bodi’. Den 7. februar kan vi alle få lov til at se hendes bud på, hvordan en Bollywood-sang skal skæres og ikke mindst, hvordan man danser til, fordi hun er udtaget til årets Danske Melodi Grand Prix 2015 med sangen ‘Love Me Love Me’.

Det hele begyndte i 2014, hvor hun havde søgt om deltagelse i DMPG 2014, men uden positiv respons. Dette resulterede i, at DR spurgte, om hun ville deltage i DMGP 2015. Planen var og er, at hun synger en sang med etniske undertoner og et positivt budskab, der har til formål at give noget nyt til DMGP. Sara var ikke i tvivl, fordi hun lige siden barnsben har været vild med DMGP. Derfor sagde hun hurtigt ”ja”.

”Jeg synes, DMGP bidrager til noget rigtig godt herhjemme. Det er en del af vores danske kultur, og jeg har været ret vild med at se det som barn. Jeg synes, det kunne være godt at deltage, da vores kultur herhjemme har ændret sig, siden jeg var barn. Vi er i dag et land med mange forskellige nationaliteter, og det, at der kommer et etnisk stykke musik med, kan måske være en døråbner til lidt andre typer af sange i DMGP i fremtiden,” fortæller hun.

Sara vil igennem musikken gerne komme med et positivt budskab og en god energi. Derfor har hun skrevet det Bollywood-inspirerede kærlighedsnummer ‘Love Me Love Me’. Nummeret er lavet i samarbejde med den svenske producer/komponist Robert Uhlman og den svensk/iranske popmusiker Arash, som har ligget på hitlister i Tyskland, Grækenland og Sverige. Både Arash og Uhlman har arbejdet sammen med den kendte amerikanske rapper og sanger Shaggy.

Sara håber og tror, at Danmark vil tage godt imod hendes sang, som har vist sig allerede at have fået positiv omtale i resten af Europa. Hun har tidligere spillet musik i Danmark, England og USA, men mangler stadig at besøge Mellemøsten og Østen, hvilket hun håber på bliver muligt efter DMGP.

”Jeg tror, at hvis man hører et godt stykke musik og en god sang, så vil alle tage godt imod det. Så er det egentligt lige meget, hvor man tager hen og optræder,” fortæller hun.

Den 7. februar står Sara, som den første deltager ved Grand Prixet, på den store scene i Aalborg blandt en masse Bollywood-dansere. På bagvæggen hænger hendes smukke symbol for samhørighed og glæde (se billede), og hun vil – ikke ubegrundet – være lidt nervøs: ”Det er lidt en stor mundfuld – men jeg er spændt, og jeg glæder mig,”  lyder det fra Grand Prix-debutanten.