Et økonomisk skulderklap til mangfoldighedenStatens Kunstfonds Projektstøtteudvalget for Musik har netop meldt ud, at de giver et ekstra skulderklap i form af ekstraordinære tilskud til en række af de rytmiske spillesteder, der har sat særligt fokus på mangfoldighed og været særligt visionære forhold til deres koncertvirksomhed.

I 2016 modtager 175 rytmiske spillesteder og musikforeninger rundt omkring i hele landet tilsammen 18 mio. kr.

En række spillesteder får desuden et ekstraordinært tilskud til honorarstøtte: Studenterhuset i Odense, Giant Steps i Svendborg, Musikteater Baltoppen i Ballerup, Forbrændingen i Albertslund, Jazzklub Divino i Helsingør, Amagerbro Jazz i Kvarterhuset på Amager, Mayhem og Jazzhus Montmartre i København. Det betyder, at disse spillesteder får en ekstra mulighed for at fokusere på mangfoldighed og kvalitet i koncertvirksomheden i det kommende år.

Bente Dahl, formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, siger:
”Overalt i landet kan vi se, at der er et stort engagement i at præsentere rytmisk musik. Vi har udvalgt en række spillesteder, som vi ønsker at give en håndsrækning for deres særligt visionære og mangfoldige musikprogrammer.”