Stor aften for dansk jazz og dansk world på Mojo Club i Hamborg  • IKI, Live Foyn Friis og Afenginn leverede varen foran den tyske musikbranche.

Netværks-event Det blev en stor aften for dansk jazz og world, da Danish Vibes torsdag aften havde indbudt 120 tyske og danske branchefolk til den årlige showcase på det legendariske Hamborg spillested Mojo Club. Aftenens program startede ud med en netværks-event under ledelse af Efterklang bassisten Rasmus Stolberg. Danish Vibes artisterne blev introduceret til nye kontakter og interviewet om deres mål med det tyske marked, mens danske og tyske festivaler, bookere og pladeselskaber udvekslede erfaringer og samarbejdsmuligheder.

Danish Vibes Showcase De indbudte branchefolk blandede sig med Hamborgpublikummet til aftenens højdepunkt, præsentationen af de tre Danish Vibes orkestre med sangeren Teitur til at indlede den musikalske tour de force. Under ledelse af Niels Christian Cederberg fra DR P8 fik IKI og Live Foyn Friis med deres smukke musik vækket interessen fra Schleswig-Holstein til München, mens orkestret Afenginn i deres Choirnevale projekt med lokalt klassisk kor fik sendt de mange branchefolk ud i Hamborg natten med et ønske om at ses igen.  

Fremtid Nu løber rygterne om bookingagenturer, festivalkoncerter og distributionsaftaler på det tyske marked og der venter et spændende opfølgende arbejde for orkestrene og Danish Vibes. Lars Meiling fra Jazz Danmark udtaler: ”Tyskland er et kæmpe marked, men der er også stor konkurrence. Nu har de deltagende artister haft mulighed for at få centrale spillere i den tyske musikbranchen i tale, og så gælder det om, at holde det momentum. Det er en lang og sej proces at breake et helt nyt marked, men de deltagende bands har fået en flyvende start med en fantastisk indsats i Hamborg”.

Foto: Keep on