Succes med “Kvindelige Forbilleder”I efteråret fik genreorganisationerne World Music Denmark, JazzDanmark, ROSA og SNYK igen sammen med Spil Dansk Dagen og stablede en række arrangementer på benene med titlen “Kvindelige Forbilleder”.
Her var der fokus på kvinder i musikken, som der er alt for får af, hvilket en rapport fra 2012 også dokumenterer.

En af de medvirkende kvinder i projektet var Rikke Lie Flensburg, som spillede på Frederiksberg Gymnasium for alle skolens elever, lærere og rektor.
Det var en stor fornøjelse at fortælle denne skare om min vej som komponist og sanger i en ellers mandsdomineret musikbranche. De 600 i salen var meget opmærksomme og momentvis musestille,” siger Rikke.
Til arrangementet spillede Rikke guitar og sang samt calabas på et enkelt nummer. Bassisten Isildo Novela fra Mozambique spillede akkompagnement. Rikke fik demonstreret nogle af de mange afrikanske rytmer, der danner baggrund for hendes inspirationskilder. Hun fik også snakket om den generøse kulturudveksling, som etniske musikere i Danmark bidrager med. ”Gymnasiet har ca. 35 % elever med etnisk baggrund, og jeg kunne mærke, at min historie og indfaldsvinkel ramte selv de rå gutter.

Alt i alt havde alle parter en god oplevelse i forbindelse med arrangementet. “Frederiksberg Gymnasium var meget samarbejdsvillige, sørgede for god lyd, lydmand og havde hængt mine plakater op. Både rektor, lærere og elever takkede for besøget,” siger Rikke afslutningsvist. Forhåbentlig har det skabt stof til eftertanke, og arrangørerne af projektet håber, at arrangementerne har prikket yderligere til debatten om den markante skævvridning i rytmisk musik.