The Sexican om Tallinn Music Week: “Alt det, som SPOT stræber efter at være”Oven på musikbranchefestivalen Tallinn Music Week har World Music Denmark talt med forsanger i The Sexican, Mike Hecchi, som er meget begejstret over den estiske festival: “Det var helt fantastisk. Det var ligesom alt det, som SPOT stræber efter at være – Tallinn er lige det større end Aarhus, og det kan man godt mærke!”

For Mike Hecchi og resten af The Sexican var udbyttet ved at deltage i festivalen Tallinn Music Week stort. Foruden tre showcases og interviews med alverdens medier åbnede festivalen adskillige nye døre for det silkeborgensiske band:

“Vi fik distributionen på plads i Baltikum og en booker i Estland og Letland. Vi fik også kontakt med Spanien, som ligger lige til højrebenet for os, da vi er meget populære i Mexico. Vi kunne ikke have ønsket os mere,” lyder det fra en glad forsanger.

The Sexican nåede i løbet af den tre dage lange festival at optræde fire gange – herunder én gang på TV – og takkede endda nej til en ekstra showcase, da det ville blive for presset for det travle band.

Ifølge Mike Hecchi overgik festivalen hans forventninger. Dels var den godt organiseret, dels var der mange seriøse kontakter til stede. Og så var der bare god stemning og glade, dansende koncertgængere til bandets velbesøgte showcases:

“Jeg tror ikke, jeg har stagedivet siden ’96, men det gjorde jeg på Tallinn,” forklarer Mike Hecchi begejstret.

The Sexican -  Tallinn 2

World Music Denmark har – sammen med MXD (Music Export Denmark), JazzDanmark og Rosa (Dansk Rock Samråd) – samarbejdet om at fremme dansk musik via Tallinn Musik Week, som skal give grobund for at fremme dansk world, rock/pop og jazz i Østeuropa og Baltikum.

Læs mere om bandet her og anmeldelsen her og se promo-videoen

Foruden The Sexican var den danske verdenmusikscene repræsenteret ved Alo Wala, som havde to showcases på festivalen.

Alo Wala - Tallinn 1

Alo Wala - Tallinn 2