“Tikkitash” forener Bjonkos to verdenerBalkanmusikeren Bjonko, der har været på den danske world-scene i mange år, har netop udgivet musikvideoen til “Tikkitash” fra sit nye album Running Horses. Den otte minutter lange video er halvt dokumentar og halvt musikvideo, hvor Bjonko sammen med sin gode ven Emil Simonsen aka Klamfyr indledningsvis taler om deres fælles forkærlighed for balkanmusik, og hvordan de begge så balkan-tv på Sverige 1 i gamle dage.

Bjonko, som altid har kæmpet for anerkendelse fra to kulturer, har som voksen indset, at hans miks fra Danmark og Makedonien hverken kan eller bør adskilles. For at Bjonko kan eksistere som et helt menneske, har han brug for sin daglige indsprøjtning fra begge de to kulturer, forklarer han. Ifølge Bjonko er det i det nye nummer lykkedes at forene de to verdener.

”Det har været en spændende proces i mit liv at udtrykke og blande min musikalske arv fra Balkan med den moderne arv fra genrer i den danske mainstream-musik på et nummer, der rammer plet i begge verdener,” siger han.

Se musikvideoen, der i løbet af de første tre dage på Youtube kom op på over 10.000 views, og som har været omtalt i både danske og makedonske medier, HER.