Travelling Tribes og Patchanka udvalgt til Danish VibesDe danske world-bands Travelling Tribes og Patchanka klarede sig igennem nåleøjet hos den tyske jury og bliver dermed de danske repræsentanter for world i årets udgave af Danish Vibes i Tyskland. Også Offpiste Gurus, Søren Bebe Trio og Lukkif er med som repræsentanter for den danske folk- og jazzscene.

Forude venter coaching i branding, PR, sceneoptræden og strategi samt showcases på eksportfestivalerne JazzAhead, Spot og Tønder Festival, før Danish Vibes-eksporten kulminerer i november på det legendariske spillested MOJO Club i Hamborg for 120 tyske branchefolk.

Hos JazzDanmark, World Music Denmark og ROSA Folk oplever vi stor interesse for vores tyske eksportprojekt Danish Vibes. Med en jury bestående af tyske koncertpromotors, bookingagenturer, PR-agenter og pladeselskaber forventer de tyske branchefolk det ypperste fra de danske artister. Udvikling af branchekompetencer og skærpelse af det kunstneriske udtryk hos de veletablerede danske musikere er i højsædet. Den musiske kvalitet skal matches i brancheforståelse, investering og promovering, hvis et dansk orkester skal have gennemslagskraft på det tyske marked.

Gunnar Madsen fra ROSA, der er med i projektet for første gang, siger om dette: ”Den store interesse i projektet fra orkestre på tværs af alle genrer vidner om en øget opmærksomhed på de mange muligheder, de danske orkestre har internationalt. Men også på de udfordringer internationalt arbejde stiller de danske orkestre overfor, udfordringer et projekt som Danish Vibes forsøger at klæde de danske orkestre på til at håndtere.”

JazzDanmarks Lars Meiling supplerer: ”Danish Vibes har efterhånden bidt sig godt fast i Nordtyskland, og vi kan mærke, at de sidste par års arbejde med danske bands bærer frugt. Der er opmærksomhed fra både branche og publikum, så vi har nogle gode erfaringer, vi kan bygge videre på med de fem nye bands.” 

Tidligere deltagere af Danish Vibes er Girls In Airports, Tako Lako, Live Foyn Friis, Afenginn og IKI m.fl. Orkestrene har, efter deres optræden for 120 branchefolk på Danish Vibes Showcase i Hamborg, enten landet en samarbejdspartner eller er i dialog med interesserede partnere. Det vidner om, at JazzDanmark, ROSA og World Music Denmark netop med Danish Vibes har fundet opskriften på at kunne skabe udgangspunktet for en vedvarende karriere på det tyske marked:

”De medvirkende i Danish Vibes får en helt unik mulighed for at blive klædt på, så de får et reelt fodfæste på det tyske marked. Det forudsætter også en målbevidst indsats fra de deltagende bands, men til gengæld får de mulighed for at finde deres publikum på det største marked for rytmisk musik i Europa,” siger Flemming Harrev fra World Music Denmark.

Danish Vibes er dansk musikeksport af jazz, world og folkmusik, der gennem samarbejdet med branchefolk på verdens tredjestørste musikmarked, Tyskland, ønsker at skabe et grundlag for udvalgte orkestre til at få et gennembrud på den tyske scene.