Tre hurtige til Mambe & DanochilangoHun er fra Colombia, synger på spansk, svensk og engelsk og dyrker hovedsageligt roots reggae, dancehall og cumbia. Han er født i Mexico, producerer sin egen musik og bevæger sig inden for stilarter som banghra, dancehall, cumbia og kuduro, som han blander med elektroniske elementer. Tilfælles har Mambe og Danochilango Danmark og ikke mindst kærligheden til musikken. En sommeraften i 2014 spillede de sammen ved Verdenskulturcentrets event; ’Kulturclash’ og her opstod en magi, der måtte dyrkes yderligere. Resultatet blev EP’en ’Híbrido’, som udkom i maj.

World Music Denmark har stillet det musikalske makkerpar tre hurtige:

Hvad skete der på scenen ved ’Kulturclash’-koncerten?
‘Kulturclash’ var en kæmpe oplevelse for os, fordi vi på det tidspunkt lige havde færdiggjort et par af vores nye tracks, og vi ville gerne prøve dem af på scenen. Så kom muligheden for at prøve dem, ikke kun sammen med en stor kunstner som Zaki Youssef, men samtidig havde vi tilfældigvis en god ven fra Chile på besøg, som hedder Mista Coco, og som fik lov til at komme på scenen i sidste øjeblik med sin utroligt hurtige jamaicanske toasting-stil. Det, der skete på scenen, var en magisk kemi mellem os fire kunstnere, fordi vi kun havde 20 minutter til at forberede os inden koncerten, men det føltes som om vi havde øvet i flere uger.

Hvordan har samarbejdet omkring EP’en været?
Vores samarbejde har været fantastisk, for selvom vi ikke har kendt hindanden i ret lang tid, er vi blevet meget gode venner, og vores musik er et ‘spejl’ af vores visioner, mål, musiksmag og venskab.

Hvad er jeres musikalske fremtidsplaner?
Vi arbejder allerede nu på vores fuldlængde album, som kommer til at være meget genre-eklektisk, og som vil tage os på en rejse mellem forskellige universer inden for verdensmusik og globale bas-genrer.

Mens vi venter på et album fra Mambe & Danochilango, kan videoen til nummeret ‘Por que?’ fra EP’en ses HER.