Tre hurtige til LaricaHvor i verden kommer jeres musikalske inspiration fra?
Vi startede med at være inspireret af den tredje generation af den jamaicanske ska, som traditionelt er mere kombineret med punk og har en mere europæisk lyd. Senere søgte vi inspiration langt bredere og har især fundet, hvad vi søgte, i Brasilien, på Balkan, i computerspil og i 20’ernes swing. Men faktum er, at vi mere end noget andet er farvet af, hvor vi bor; København.

Hvad er fascinerende ved disse landes musiktraditioner?
Vi har altid været fascineret af brugen af offbeat i andre kulturer og især brugen af blæsere i ska og balkan. Det har været de bærende elementer i vores musik fra starten. Derudover har vores musik altid været præget af den nordiske lyd, den lidt melankolske stemning, koblet med en fandenivolsk glæde og varme fra Caribien.

Hvad er jeres bedste koncertoplevelse – med jer selv eller andre?
Vi har netop spillet vores største koncert foran tusindvis til 1. maj i Fælledparken, og det var en overvældende oplevelse, men nogle gange kan mindre steder være mindst lige så vildt. Vi vil derfor fremhæve Elværket i Helsingør, fordi det var første gang, vi var hovednavn, og både aktivisterne og den fyldte sal gav os en uforglemmelig oplevelse. Desuden skal de helt intime koncerter nævnes. Som eksempel vil vi fremhæve Bolsjefabrikken på Lærkevejs to års fødselsdag, hvor vi spillede oppe under taget i et lokale, der føltes som om, det var 50 grader varmt. Publikum og band svedede om kap, og stemningen var helt elektrisk!