Vellykket netværksmøde i KøbenhavnWorld Music Denmark afprøvede et forslag om et netværksmøde for medlemmer med oplæg, snacks og forfriskninger til Fredagsbar – om mandagen!

Mandag den 20. oktober afholdte World Music Denmark netværksmøde for medlemmer, musikere og andre interesserede i Café Baggården i Verdenskulturcentret på Nørrebro.
Fra klokken 17 strømmede der folk til caféen for at høre inspirationsoplægget “Hvad skal man sige imellem numrene?” udført af  den erfarne sangerinde og entertainer, Ann Farholt. Der var en meget afslappet stemning på cafeen den tidlige mandag aften, hvor ligesindede fra worldmiljøet netværkede både før og efter det interessante oplæg.

Ann Farholt fremhævede i sit oplæg, at det at stå på scenen omhandler en treenighed, hvor man føler sig frem. For det første handler det om en selv og hvor man selv er på scenen, sådan mentalt. For det andet handler det om at finde ud af, hvem det pågældende publikum er, dvs. alder og hvad de muligvis forventer af en. Endelig skal man afveje stemningen ved arrangementet, dvs. hvad er der stemning for. Har man nogenlunde styr på de tre områder, så kan man få rykket stemningen der hen, hvor man gerne vil have den og man kan samtidig selv følge med uden det virker kunstigt og påtaget.

Ann fik også svaret på et par spørgsmål, hvor et blandt andet drejede sig om, hvorvidt man kunne være sjov og samtidig spille seriøst musik. Hertil svarede hun to ting. “For det første er komik en måde at komme i kontakt med publikum på og få dem til at slappe lidt mere af og “invitere dem inden for” –  på den måde kan man anse komik, som en seriøs skaber af kommunikation. For det andet kan man skrifte imellem at være seriøs og alvorlig , når man spiller sin musik, og så være useriøs og pjattet imellem numrene, men her handler det om, hvor hurtig man er til at skifte sindstilstand/følelsesmæssig tilstand. Det er meget forskellig fra person til person.”

Efterfølgende stod den på flere snacks og forfriskninger, og ikke mindst mere netværk. Der herskede en god stemning i Verdenskulturcentrets café, og de fleste deltagere ved arrangementet skrev sig på en kontaktliste med navn, e-mail-adresse og funktion, så man i fremtiden kan få fat på hinanden, hvis man eksempelvis mangler en guitarist, trommeslager osv.

World Music Denmark har flere netværksmøder i støbeskeen og håber på at se endnu flere netværkslystne gæster kommer til det kommende netværksmøde, som finder sted i Århus i begyndelsen af 2015.