Bliv klog på en formiddag – lær af de andre genrer!Musikere fra alle genrer skal lære af hinanden

World Music Denmark er gået sammen med en række aktører i musikbranchen om projektet ‘Klog på en formiddag’, hvor nichemusikere kan dele erfaringer og lære af hinanden. Du har mulighed for at tilmelde dig arrangementerne, som foregår i København, Aalborg, Aarhus og Roskilde.

TILMELD DIG HER:

København: 28.+29. april, Rytmisk Center
Roskilde: 3.+4. maj, Gimle
Aarhus: 10.+11. maj, Atlas
Aalborg: 26.+27. maj, Byens Rum

Hvad kan en freejazz-trio lære af black-metal-scenen? Hvad kan en dansktop-sanger lære af et klezmer-ensemble? Hvad kan en EDM-artist få ud af at snakke med en traditionel folkemusiker? Mere end man lige skulle tro. Det mener i hvert fald JazzDanmark, World Music Denmark, Rytmisk Center, Bandakademiet, Rosa Folk og MetalDanmark.

De seks aktører er derfor gået sammen om projektet ‘Klog på en formiddag’, hvor udøvende nichemusikere bliver inviteret til temadage med inspirationsoplæg og erfaringsudveksling sammen med andre musikere.

Torben Eik, sekretariatsleder i World Music Denmark, siger:
”Forskellige genrer har forskellige teknikker og strategier, fordi publikum og forbrugere ofte er forskellige. Det er meget brugbart for alle parter at snakke om, hvad der virker, og hvad man kan stjæle fra hinanden. Metal-miljøet er f.eks. gode til merchandise, og elektroniske musikere er ofte gode til at lave alternative koncerter og bruge visuals. Det kunne mange worldmusikere lære noget af.”

Fantastisk mulighed

Arrangementerne finder sted i København, Aalborg, Aarhus og Roskilde og består af et oplæg samt en efterfølgende paneldebat med lokale musikere. Målet er, at deltagerne skal blive bedre til at styre deres egne musikprojekter og blive klædt på til at træffe de rigtige beslutninger. I hver by afholdes to arrangementer, ’Er du din egen bedste boss?’ og ’Din musik er mere værd end du tror’. Man tilmelder sig begge dage samlet.

Oplæggene bliver holdt af Rikke Lund Heinsen fra Den Danske Scenekunstskole og Rytmisk Musikkonservatorium og Torben Eik fra World Music Denmark. Udover oplæg og paneldebat vil der være god tid til spørgsmål og diskussion.

Anni Klitmøller, daglig leder hos MetalDanmark, siger:
”Arrangementerne er en fantastisk mulighed for alle musikere til at give og modtage tips og tricks. Alle nichegenrer har tricks i ærmet i forhold til at fange publikum og få musikken ud. At dele erfaringer, problematikker og metoder kan kun være lærerigt.”

Tilmelding

Arrangementerne er gratis og henvender sig til musikere inden for alle nichegenrer. Tilmelding er dog påkrævet.

Datoer og tilmelding:

København: 28.+29. april, Rytmisk Center
Roskilde: 3.+4. maj, Gimle
Aarhus: 10.+11. maj, Atlas
Aalborg: 26.+27. maj, Byens Rum

 

logoer