World på SPOT 2010

Balkan, tango og dancehall på SPOT 2010!

Dánjal, Djosos Krost og Bjonko & Copenhagen Chagija bliver nogle af de world orkestre, som kommer til at krydre årets SPOT Festival.

World orkestre er blandt de bedste danske bands
Den 20.-22. maj 2010 er der igen SPOT Festival, hvor cremen af den danske musikscene vil blive præsenteret.
WMD sender hvert år et antal world orkestre afsted til SPOT Festivalen. I år bliver det færøske ’Dánjal’, hvis musik har rødder i balkan, tango og færøsk folkemusik, den jamaicansk inspirerede dancehall/dub duo ’Djosos Krost’, bestående af DJ Pharfar og DJ Philip og endelig det syv mand store

Bjonko & Copenhagen Chalgija: 19:45 Fredag på Filuren

Djosos Krost: 00:45 Fredag i Musikhuset Rytmisk sal

Dánjal: kl 19:30 Lørdag på Filuren


Præsentation af de 3 world orkestre på SPOT 2010Bjonko & Copenhagen Chagija
Bjonko Stosic stammer fra en makedonsk musiker-familie og hans orkester Copenhagen Chalgija er et af tidens aller hotteste inden for balkan genren herhjemme. Fra gnistrende hurtige kædedanse til funky orientalske rytmer, der ornamenteres med skærende soloer efter alle kunstens regler. Orkesteret er særdeles udadvendt og formår at højne stemningen i enhver forsamling. Musikken er ‘balkan’ af den type der har gjort filmen ‘Underground’ til kult og festivalen ‘Guca’ i Serbien til et internationalt tilløbsstykke for brassfreaks.
Link til myspaceDánjal
Den færøske sanger og performer Dánjal har håndplukket 7 kongelige musikere fra Skandinaviens mørke afkroge. Skrigende klarinetter, lyriske violiner, psykosomatiske el-guitarer og almindelig frådefuld galskab toppet med relevante tekster i disse mørke tider. Dánjal har turneret med stor succes i Europa og er nu kommet for at erobre Danmark.
Noget af det bemærkelsesværdige ved den balkan- og tango-inspirerede storyteller Dánjals orkester, at musikken – ligesom det færøske vejr – skifter fra ’orkan’ til ’brise’ på et sekund. Med musikalsk ærlighed, nærhed og vildskab tryllebinder på den måde Dánjal sit publikum. Med udgangspunkt i sin teatralske baggrund udnytter han desuden skuespillererfaringen i sine koncerter og hans særlige kontakt med publikum er en helt naturlig del af hans performance.
Link til myspace

Djosos Krost
Pharfar og Filip Nikolic (Turbotito) har fået god kritik og nicherespekt, for deres fælles reggae/dub/electronica projekt – Djosos Krost.
De to DJ’s tilfører projektet hver deres kunstneriske præg. Filip med en elektronisk tilgang, og Pharfar der med sin forkærlighed til det caribisk inspirerede musik har en reggae tilgang. Tilsammen danner det deres dubbede univers.
På SPOT Festival vil de optræde med et setup af talentfulde musikere.
Link til myspace