World på SPOT 2013

Worldscenen_Mzungu Kichaa - photo by Kreks Carter

Worldsucces på SPOT

29.05.2013
Foto: Mzungu Kichaa live på SPOT.

De to worldnavne, Mzungu Kichaa og Tako Lako, har høstet stor anerkendelse og opmærksomhed for deres koncerter på dette års SPOT Festival. Gaffa kvitterede bl.a. med 5/6 stjerner til Tako Lakos koncert, og SPOT Festival beretter om stående ovationer i forbindelse Mzungus afrikansk inspirerede ’Bongo Flava’.
”Tako Lako mestrer virkelig det, de gør. Ikke kun som virtuoser i det musikalske felt – i kompositionerne og som solister – men også som festglade og dansegale performere på scenen.”  GAFFA

”De (publikum, red.) var helt med, da Mzungu Kichaa satte gang i en klassisk omgang ‘call-response’ på både ’Oya Oya’ og ’Slaving’. Publikum kvitterede efter koncerten med stående ovationer. På vej ud af salen kunne flere pigestemmer høres, mens de sang strofer på swahili.” SPOT FESTIVAL

De to bands optrædener på SPOT var en del af projektet Danish Vibes, som er navnet på et nyskabende eksporttiltag, der giver danske artister inden for nichegenrerne mulighed for at slå igennem på det tyske marked. Initiativet er lanceret af JazzDanmark og World Music Denmark, og gennemføres i samarbejde med Tysklands førende bookingagenturer, pladeselskaber, publicister og den tyske radiostation Norddeutscher Rundfunk (NDR). Projektet blev skudt i gang i december 2012 og afsluttes med en stor showcase i Hamborg 14. november 2013.
Læs mere her.
______________________________________________________________________________

2 world-orkestre på SPOT 2013

06.03.2013
tako lako - through the mud

Tako Lako og Mzungu Kichaa er udvalgt til at spille på SPOT Festival 2013

Danish Vibes, et eksportprojekt for højkvalitets-nichemusik, har en jury bestående af Karsten Jahnke, Ralf Diemert, Angela Teistler, Stefan Gerdes og Tina Heine, alle branchefolk fra den tyske musikindustri, som har udvalgt 4 danske orkestre ud af et rekordstort ansøgerfelt. Juryen fik til opgave at vælge ud fra det enkle kriterium, om der er potentiale for et ’break through’ på det tyske marked indenfor jazz- og worldmusik.

2 af de udvalgte orkestre er Tako Lako og Mzungu Kichaa, som netop er blevet annonceret som en del af programmet til dette års SPOT Festival.

Tako Lako er kendte for at levere sublime liveshows og har før spillet på SPOT, hvor de høstede 6/6 stjerner i GAFFA for deres koncert i 2011. Orkestrets progressive blanding af skramlet balkan og alverdens worldgenrer har skabt stor begejstring herhjemme i Danmark og blandt andet også i England. Tako Lakos debutalbum ’Through the Mud’ udkom i august sidste år.

Mzungu Kichaa aka Espen Sørensen fik øjnene op afrikansk musik allerede som 6-årig, da hans familie flyttede til Zambia. Med en identitet som både er dansk og afrikansk, tror han på, at musik er nøglen til at bygge broer mellem mennesker og kulturer. Mzungu Kichaa tog genren bongo flava til sig, gjorde den til sin egen og udgav sit debutalbum i 2009, som blev nomineret til prisen ’Årets Danske World Album’ ved Danish Music Awards World.

Danish Vibes er støttet af World Music Denmark, JazzDanmark og Statens Kunstråd og gennemføres i samarbejde med Tysklands førende bookingagenturer, pladeselskaber, publicister og den tyske radiostation Norddeutscher Rundfunk (NDR). Projektet blev skudt i gang i december 2012 og afsluttes med en showcase i Hamborg i oktober 2013. Læs mere her.

SPOT Festival 2013 løber af stablen den 3. og 4. maj.