World på SPOT 2011

World Music Denmark sender hvert år et antal world orkestre afsted til SPOT Festivalen.
I år bliver det ene band Kynnes Kabale, som er et unikt projekt, dannet af sangerinden Maria Kynne. Originale danske tekster supplerer melodierne, der dufter af både Baghdad, Buenos Aires og Hvidovrevej.
Det andet band WMD i år sender til SPOT er den herboende egyptiske sangerinde Fatma Zidan, der igennem flere år har gjort sig bemærket i såvel Danmark som Cairo, hvor hun oprindeligt er fra, for sin fantastiske sangstemme, målrettede musikalske udtryk og spændende mix af dance, pop og original folkemusik fra Mellemøsten.

Udover de to bands, WMD i år sender til SPOT, har SPOT allerede annonceret flere andre spændende worldnavne bl.a. Fastpoholmen, der spiller iørefaldende skovreggae med kraftig inspiration af svensk folk og afrikanske toner, og Girls in Airports, som spiller crossover-world/jazz af bedste skuffe. Bandet leverer en charmerende blanding af jazz, heftig afrobeat, nordisk melankoli og melodier med mellemøstlige strejf.

Præsentation af de to worldorkestre på SPOT 2011

Kynnes Kabale

Kynnes Kabale foto af Thomas Cato

Kynnes Kabale er et unikt projekt, dannet af sangerinden Maria Kynne, med originale danske tekster med rødder i den danske pop-vise tradition med etniske over- og undertoner.

Musikken er en smeltedigel af østeuropæisk og arabisk musik med musikere fra Tyrkiet, Makedonien og Palæstina. De forskellige musik-traditioner skaber et helt nyt musikalsk udtryk med vidt forgrenede rødder. Kynnes Kabale er musik med holdning. Det handler om mangfoldighed og sammenhold og om at helheden er større end summen af de enkelte dele.

Kynnes Kabale blev dannet i september 2009 og har siden da spillet en del koncerter og fået pæn omtale i medierne. En af sangene (Hysterisk hjerte) fik allerede i 2009 Thøger Olesen prisen. 13. marts udgav bandet dets debutalbum, der er støttet af DMF, DAF og DJBFA.

Lyt til Kynnes Kabale her.

Fatma Zidan

Foto af Fatma Zidan fra fatmazidan.com

Fatma Zidan har gennem flere år gjort sig bemærket i såvel Danmark som Cairo, hvor hun oprindeligt er fra, for sin fantastiske sangstemme, målrettede musikalske udtryk og smukke musik.
Siden hun kom til DK I 2006-7 har hun spillet over 200 koncerter/studie sessions og workshops. Ved Danish Music Awards i 2010 vandt hun prisen for ’årets world track’, for nummeret ‘Ana Kol’

Fatma Zidan har arbejdet med Danmarks Radios Underholdningsorkester ved “Images of Middle East 2006”, Oriental Mood – og nu med Middle East Peace Orchestre, hvor hun er solist.

Som noget nyt satser hun nu på sin egen gruppe (kvartet og sekstet) , som hun spillede med første gang til offWomex showcase i oktober 2010.

Lyt til Fatma Zidan her.