World på SPOT 2014

afenginn spot 14
Foto: Jesper Hedemann. Afenginn live på SPOT ’14

Vellykkede showcases på SPOT

Fredag d. 2. maj spillede worldbandsene Afenginn og Rocqawali to vellykkede og opsigtsvækkende showcases på branchefestivalen, SPOT.

Gaffas anmelder var begejstret over Rocqawali, og fremhævede at bandet var en unik konstellation imellem awali-traditionen og vestlig rock. Awali-traditionen blev overvejende båret af pakistaneren Ejaz Sher Ali og til dels halv-pakistaneren Jonas Stampe (Snöleoparden) (guitar). Den mere vestlige del af musikken blev båret af Tin Soheili (guitar), Stephan Grabowski (trommer) og Thomas Nesborg (bas).  Om musikken lød det, at det ”på én gang var originalt og aldeles dragende” (…) ”Stærkt lovende koncert med et format, som afgav spirituelle og psykedeliske løfter af den slags, der kommer til at vokse. Ja, som allerede rækker ud mod himlens øverste lag”, skrev Gaffa. Rocqawali kvitteres med 5 ud af 6 stjerner for SPOT- showcasen på SSC scenen i Århus.

SPOTs anmelder var også begejstret for Afenginn feat. Corneval korets storladen og næsten mytiske musik i den store sal i Musikhuset Aarhus, hvor Kim Nybergs nyeste komposition resulterede i et langt musikværk på 45 minutter. SPOTs anmelder fremhæver, at ”Det var en usædvanlig dæmpet udgave af Afenginns balkanmusik, som mødte publikum i Musikhusets store sal fredag aften”(…) ”Bandet rundede koncerten af med et helt lavt, næsten meditativt tempo. Den sidste tone blev spillet ud og salen efterladt i komplet tavshed og hvad, der føltes som ren ærefrygt for at bryde stilheden”. Herefter kvitterede publikum med stående klapsalver.

SPOT Festival

Showcasene med de to bands på SPOT er en del af projektet Danish Vibes, der er navnet på eksporttiltaget, som giver danske artister inden for nichegenrerne mulighed for at slå igennem på det tyske marked. Initiativet er lanceret af World Music Denmark og Jazz Danmark, som i samarbejde med Tysklands førende bookingagenturer, pladeselskaber, publicister og den tyske radiostation Norddeutscher rundfunk (NDR) skaber en platform for de i alt fire udvalgte bands. Projektet blev skudt i gang i oktober 2013 og afsluttes med en stor showcase i Hamburg d. 13. november 2014.